Altın fiyatlarındaki inişli çıkışlı süreçler devam ederken gram altın haftanın son işlem gününde 2380 dolara kadar yükselmişti. İslam Memiş ise altında yaşanan bu yukarı yönlü hareketlerin son bulup alım fırsatı geleceğini duyurdu. Memiş, bununla beraber önümüzdeki haftayı da işaret etti, altın fiyatlarında yaşanacak olan düşüş için tarih verdi.

Diyarbakır Mardin Urfa gidiyor! Fındık yevmiyeleri belli oldu Diyarbakır Mardin Urfa gidiyor! Fındık yevmiyeleri belli oldu

MEMİŞ ALTIN FİYATLARINDA DÜŞÜŞ İÇİN TARİH VERDİ

Uzman isim önümüzdeki hafta için düşüşlerin devam edeceğini söyledi. Memiş açıklamasında, “Önümüzdeki hafta düşüş var. 2280-2380 dolar aralığını takip etmeye devam edeceğiz. Gram altın serbest piyasalarda haftanın son işlem günü 2450-2494 lira aralığında işlemler gerçekleştirdi. Gram altında 2435-2485 lira aralığını takip edeceğiz” dedi.

ALTIN DA ALIM FIRSATI

Memiş son olarak alım fırsatı diyerek, “Ancak ons altında tekrar 2300 dolar altına sarkmalar gördüğümüzde gram altında da ikinci bir tur aşağı hareketler görebiliriz. Gram altında yukarıda direnç seviyesi 2500 lira. Gram altın mayıs ayında 2400-2500 lira aralığında oyalanabilir. Orta ve uzun vadede beklentimiz pozitif yönde devam ediyor. Gram altın için 2700 lira devamında da 3000 lira seviyesi beklentim var” dedi.

Muhabir: Onurcan GÜLER