Altın fiyatları haftaya yükselerek başlarken ons altın 2.400 dolar üzerinden işlem görmeye başladı. Gram altın fiyatı iç piyasada 2.500 lira seviyesinden işlem görmekte. Piyasalarda hareketlilik sonrası İslam Memiş’ten de açıklamalar geldi.

Şanlıurfa Büyükşehir işçi alımı yapacak! Şanlıurfa Büyükşehir işçi alımı yapacak!

ALIM FIRSATI NE ZAMAN DOĞAR?

Altın piyasaları uzmanı Memiş, “77 bin 400 dolar seviyesinde olan altın fiyatları ne zamanki 77 bin dolar altına geriler o zaman alım fırsatı doğar. Elimde TL varsa bu fiyattan altın değil dolar alırdım. Altın/dolar paritesi ile altın almak daha ucuza geliyor. Ons altın gerileyince dolar ile parite üzerinden altın alımı yapmak daha ucuz olacaktır” dedi.

İslam Memiş'in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde: "Ons altın 2380 dolar seviyesi direncini kırdı ve 2400 dolar seviyesine yerleşme çabasında. Ancak bence ons altın için biraz daha beklemek gerektiğini düşünüyorum. Ons altın 2400 dolar seviyesinde tutunamaz da gram altın fiyatları tarafında gerileme bekliyoruz. Gram altın dolar stabil kaldığı için ons altını takip ediyor. Ons altın yükseldiği için gram altın da yükseldi” dedi.

Muhabir: Onurcan GÜLER