İstanbul'da Zeytinburnuspor'a yıllarca ev sahipliği yapan 16 bin kişilik Zeytinburnu Stadyumu, 11 yıldır süren hukuki anlaşmazlıklar nedeniyle atıl durumda. Bir dönem Amedspor'un 3-0’lık galibiyetle ayrıldığı bu tarihi saha, şu anda uyuşturucu bağımlılarının mekânı haline gelmiş durumda.

Telsiz Mahallesi'nde bulunan ve 1984'ten 2014’e kadar tam 30 yıl boyunca Zeytinburnuspor'un evi olan Zeytinburnu Stadyumu, uzun süredir devam eden davaların kurbanı oldu.

16 bin kişilik izleyici kapasitesine sahip stadyum, 11 yıldır futbol maçlarına kapalı ve harabeye dönmüş vaziyette.

Bir Dönem Amedspor’un Galibiyetine Sahne Olmuştu O Stadyum Resmen Çürüdü! (1)

42 BİN METREKARELİK ARAZİDE HUKUKİ ÇEKİŞME

Amedspor'un eski golcüsü Assombalonga’nın yeni takımı belli oldu!
Amedspor'un eski golcüsü Assombalonga’nın yeni takımı belli oldu!
İçeriği Görüntüle

Stadyumun bulunduğu yaklaşık 42 bin metrekarelik dev arazi, geçmişte bir vakfa devredildi. Bu devrin ardından Zeytinburnu Belediyesi, arazinin tekrar kendi adlarına tescil edilmesi talebiyle mahkemeye başvurdu.

Başlatılan bu hukuk süreci, aradan geçen 11 yılda stadyumun atıl kalmasına neden oldu.

Bir Dönem Amedspor’un Galibiyetine Sahne Olmuştu O Stadyum Resmen Çürüdü! (2)

UYUŞTURUCU BAĞIMLILARININ MESKENİ OLDU

Futbol seslerinin kesilmesiyle birlikte stadyum, kötü amaçlı kullanımların hedefi oldu. Çevredeki vatandaşlar, kaderine terk edilen stadyumun uyuşturucu bağımlılarının meskeni haline geldiğini belirtiyor.

AMEDSPOR'UN UNUTULMAZ GALİBİYETİ

Atıl durumdaki bu saha, bir dönem Diyarbakır futbolu için önemli bir anıya da ev sahipliği yapmıştı. 2010/2011 sezonunda TFF 3. Lig 3. Grup'ta Zeytinburnuspor ile mücadele eden Amedspor, 30 Ocak 2011 tarihinde bu stadyumda sahaya çıkmış ve maçtan 3-0'lık net bir galibiyetle ayrılmıştı.

O gün coşkulu bir maça sahne olan stadyumun bugün atıl ve bakımsız hali, hem futbol camiasını hem de çevre sakinlerini üzüyor.

Muhabir: Onurcan GÜLER