David Bates ve Ermal Krasniqi gibi önemli hamlelerle adından söz ettiren Amedspor’un gündemine, son olarak Kıbrıs Rum Kesimi ekibi APOEL Nicosia forması giyen ve şu an bonservisi elinde bulunan Nijeryalı hücum oyuncusu Peter Olayinka geldi.

Ancak bu transferde Amedspor’un önünde dişli bir rakip var: Erzurumspor.

Peter Olayinka

ERZURUMSPOR ANLAŞMIŞTI, AMEDSPOR FREN YAPTIRDI

Transfer kulislerinden sızan iddialara göre, Nijeryalı golcü oyuncu için ilk olarak Erzurumspor devreye girdi ve oyuncunun temsilcileriyle yapılan görüşmelerde büyük oranda anlaşma sağlandı.

Tam imzalar atılma aşamasına gelmişken Amedspor’un resmi teklifle araya girmesi, tüm dengeleri altüst etti ve Erzurumspor ile oyuncu arasındaki süreç askıya alındı.

İki kulübün de 30 yaşındaki tecrübeli futbolcuyu ikna etmek adına yoğun bir telefon ve menajer trafiği sürdürdüğü belirtiliyor.

YILDIZ GOLCÜ AMEDSPOR’UN PROJESİNE HAYRAN KALDI

Almanya’da RB FC Amedspor adında bir takım ortaya çıktı: İşte detayları!
Almanya’da RB FC Amedspor adında bir takım ortaya çıktı: İşte detayları!
İçeriği Görüntüle

Geçtiğimiz sezonun devre arasında da Amedspor’un radarına giren ancak o dönem şartların oluşmaması nedeniyle transferi gerçekleşmeyen Peter Olayinka, bu kez Türkiye'ye gelmeye çok daha sıcak bakıyor.

103 GOL 65 ASİSTLİK DEV KARİYER

Nijerya Milli Takımı’nın formasını da terleten Peter Olayinka; hızı, gücü ve çok yönlülüğüyle biliniyor.

Sahada sol kanat, santrfor ve 10 numara pozisyonlarında başarıyla görev yapabilen tecrübeli oyuncu, tam bir hücum jokeri.

Özellikle Slavia Prag ve Kızılyıldız formalarıyla Avrupa kupalarında boy gösteren ve ciddi bir uluslararası tecrübeye sahip olan Olayinka, kariyeri boyunca çıktığı resmi müsabakalarda 103 gol ve 65 asistlik göz kamaştırıcı bir performansa imza attı.

Muhabir: Onurcan GÜLER