Amedspor Kulüp Başkanı Nahit Eren, Mezopotamya Ajansı’na yaptığı açıklamalarda Mbaye Diagne ve Çekdar Orhan konusunu değerlendirdi.
Çekdar Orhan’ın yeni sezon planlanmasında yer almadığını ifade eden Eren; Diagne için ise gelişmelerin devam ettiğini belirtti.

“BAZEN AYRILIKLAR KENDİSİNİ DAYATIYOR”
Başkan Eren Diagne ve Çekdar Orhan’ın ayrılık meselesine ilişkin açıklama yaptı. Eren,
"Nihayetinde hem Diagne hem Çekdar kulübümüzün geçen şampiyonluğunda, ondan önceki şampiyonlukta ciddi emekleri olan oyuncular. Her seviye değişimi, hoca değişimi ya da lig değişimi futbolcuların da gelişimini kendisiyle getiriyor. Kadromuzun nerdeyse yüzde 90'ı değişti. 16 transfer yaptık ve hala yapacağımız transferler var.

“ÇEKDAR İÇİN YENİ BİR KULÜP BULMASI YÖNÜNDE TALEP GELİŞMİŞTİ”
Bu anlamda bazen ayrılıklar da kendisini dayatıyor. Bazen kulüple özdeşlesen ya da kulübe daha önceki liglerde büyük emek, katkı sunan futbolcuların kopuşu duygusal kırılmalar yaşatıyor. Çekdar meselesi de öyle bir mesele. Çekdar bizim için kıymetli bir futbolcu, kulüpte sözleşmesi olduğu için devam etmek istiyordu ama tabi ki yeni yapılanma ile birlikte kendisinin yeni bir kulüp bulması yönünde bir talep gelişmişti. Evet bir krize de dönüştü. Ama dediğim gibi biz hiçbir futbolcuyla bu aşamaya gelmeyi istemeyiz. Görüşmelerimiz halen devam ediyor. Çekdar'ın kendisine kulüp bulması konusunda ve kulüple devam eden sözleşmesinde belirli uzlaşıya varma adına görüşmelerimiz devam ediyor.

“SORUNLARIMIZIN HEPSİNİ AŞACAĞIZ”
Nihayetinde profesyonel bir futbolcu. O da kendi menfaatine, kendi geleceğine göre karar vermek istiyor. Biz de kulüp menfaatini önceleyerek bir noktaya gelmek istiyoruz. Dediğim gibi bir kırılma, kamuoyuna yansıyan tasvip etmediğimiz bir durum gelişti. Ama bir şekilde bu sorunlarımızın hepsini aşacağız.
“ÇEKDAR YENİ YAPILANMADA DÜŞÜNÜLMÜYOR”
Yeni yapılanmada O’na (Çekdar Orhan) görev düşünülmüyor. Dediğim gibi Çekdar hiçbir kırılma yaşanmadan, incinme yaşanmadan bugüne kadar verdiği katkıya da emeğe de hem bizlerin saygısı, onu da kulübün, teknik heyetin kararına saygı duyacak noktada iyi niyetli ve sorunsuz bir şekilde ayrılık.
“DİAGNE DEVAM ETMEK İSTEDİĞİNİ SÖYLEDİ”
Diagne ise şu anda sözleşmesi devam eden bir futbolcu. Şuan ikinci kampa da katıldı, kadromuzda da yer aldı. Zaman zaman talip olan kulüplerde oluyor. Bize devam etmek istediğini ifade etti. Şu an transfer süreci de devam ettiği için kesin bir şey söylemem doğru olmaz.
Diagne kadroda oynuyor. Çekdar şu an antrenmanlarda da yok. Çünkü Çekdar'la bu konuda ayrılma konusunda bizim beklentimizin bu olduğunu kendisine ifade ettik. Zaten izinli. Daha önce 1 Ağustos'a kadar izinliydi. Geldi yeniden kendisine izin verildi. Görüşmelerimiz kendisiyle devam ediyor."




