Diyarbakır’ın köklü kulüpleri arasında yer alan ve TFF 2.Lig Kırmızı Grup’ta mücadelesini sürdüren Amedspor’un tarihini incelediğimiz haberimizde kulübün en fazla performans gösteren beş oyuncusunu derledik. Peki Amedspor formasını en fazla forma giyen beş futbolcu kimdir?

amedspor kadrosu

AMEDSPOR FORMASINI EN FAZLA TERLETEN BEŞ FUTBOLCU
Amedspor formasını en fazla terleten futbolcular sırasıyla Mansur Çalar, Yusuf Yağmur, Ercan Çapar, Kamil İçer ve Oktay Kahraman olurken gelin bu oyuncuların kaç karşılaşmada performans gösterdiklerine de bakalım…

OKTAY KAHRAMAN KİMDİR?
1977 yılında Diyarbakır’da dünyaya gelen Oktay Kahraman kariyerine 1996/97 yılında Siirt Köy Hizmetleri YSE Spor’da başladı. Futbolcu 1998/99 yılında Yeni Malatyaspor’a transfer olarak orada performans gösterdi. Sonraki yıllarda yıllarca formasını terleteceği Amedspor’a transfer olan futbolcu kariyerini Bismil Belediyespor’da 2012/13 sezonu sonlandırdı. Oyuncu Amedspor’un en fazla performans gösteren beşinci futbolcusu olurken 187 karşılaşmaya da çıkmayı başardı.

KAMİL İÇER KİMDİR?
1990 yılında Hatay Antakya’da dünyaya gelen Kamil İçer kariyerine de şehrinin kulübü Hatayspor’da başladı. Torbalıspor, Düzcespor ve Orhangazispor forması giyen futbolcu 2011/12 sezonunda Amedspor’a transfer oldu. Yıllarca burada forma terleten futbolcu bir dönem Yeni Malatyaspor forması giydi sonra tekrar Amedspor’a döndü. 2017/18 sezonunda Zonguldak Kömürspor’a giden futbolcu Ankara Demirspor, Arnavutköy Belediye ve son olarak 24Erzincanspor forması giymekte. Futbolcu Amedspor’da ise 189 karşılaşma içerisinde forma terletmeyi başararak kulübün en fazla performans gösteren dördüncü oyuncusu oldu.

ERCAN ÇAPAR KİMDİR?
1990 yılında Mardin’in Mazıdağı ilçesinde dünyaya gelen Ercan Çapar kariyerine Diyarbakırspor’da başladı. 2009/10 sezonunda Amedspor’a transfer olan futbolcu Gaziantep FK formasını da yıllarca terletti. Amedspor’da yıllarca oynayan futbolcu aralıklarla kiralanırken son olarak geçtiğimiz yaz Diyarbekirspor’a transfer oldu. Futbolcu Amedspor’un en fazla performans gösteren üçüncü oyuncusu olurken bu zamana kadar kulüp bünyesinde 228 karşılaşmada forma şansı yakaladı.

Amedspor’da kalacak futbolcular kim? Amedspor’da kalacak futbolcular kim?

YUSUF YAĞMUR KİMDİR?
1987 yılında Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde dünyaya gelen Yusuf Yağmur kariyerine Yeni Malatyaspor’da başladı. 2011/12 sezonunda Amedspor’a gelen futbolcu 2021/22 sezonuna kadar yalnızca bir kez Diyarbakırspor’a gitti. Neredeyse bütün kariyerini Amedspor’da geçiren futbolcu kulübün en fazla karşılaşmaya çıkan ikinci oyuncusu oldu. Yusuf Yağmur toplamda 264 karşılaşmada boy gösterdi.

Mansur Çalar-1

MANSUR ÇALAR KİMDİR?
Amedspor’un efsane ismi olan Mansur Çalar 1987 yılında Batman’da dünyaya geldi. Futbol kariyerini neredeyse Amedspor’da geçiren futbolcu geçtiğimiz yaz döneminde Adıyaman FK’ya transfer olurken devre arasında Siirt İl Özel İdare’ye transfer oldu. Bu zamana kadar açık ara farkla Amedspor formasını 450 defa terleten futbolcu kulübün en fazla performans gösteren oyuncusu da olmayı başardı. Çalar’ın bu alanda rekorunun kırılması da kulüp için resmen bir mucize olacak gibi duruyor.

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan GÜLER