Amedspor Başkanı Nahit Eren, Kürdistan Bölgesi ziyaretleri kapsamında Erbil Kulübü’nü ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, bölgedeki kulüplerle işbirliği projelerini ve geleceğe dair vizyonlarını paylaştı. Amedspor’un son yıllarda kazandığı ivmeye dikkat çeken Nahit Eren, "Amedspor, son yıllarda sahip olduğu kimlikle çok büyük bir ilerleme kaydetti. Kürdistan Bölgesi’nde çok ciddi bir takipçi kitlemiz olduğunu biliyorduk. Bu ziyareti; hem buradaki yetkililerle hem de spor kulüpleriyle bağlarımızı güçlendirmek, birbirimize nasıl katkı sunabileceğimizi konuşmak için gerçekleştirdik. Ziyaretimiz oldukça verimli geçiyor" dedi.

Amedspor Heyeti Kürdistan’a Gitti Detayları Belli Oldu!

Amedspor’da futbola başlamıştı: Diyarbakırspor’da yaprak dökümü!
Amedspor’da futbola başlamıştı: Diyarbakırspor’da yaprak dökümü!
İçeriği Görüntüle

ERBİL VE ZAHO İLE MAÇ MÜJDESİ
Amedspor- Zaho dostluk maçı girişimine de değinen Eren, bu fikre çok sıcak baktıklarını belirtti. Zaho taraftarlarıyla olan güçlü bağa vurgu yapan Eren, "Zaho Başkanı ile telefonda görüştük. Taraftarlarımız arasında harika bir bağ var. Biz gerçekten hem Erbil hem de Zaho ile dostluk maçları yapmak istiyoruz. Bu maçlar ister Diyarbakır’da ister burada olsun, biz hazırız" diye konuştu.

HEDEF: SÜPER LİG VE AVRUPA
Amedspor’un sportif hedeflerine dair iddialı konuşan Nahit Eren, "Şu an 1. Lig’de lideriz ve hedefimiz Süper Lig’e yükselmek. Ancak orada durmak niyetinde değiliz. Süper Lig’e çıktığımızda kimliğimizi ve renklerimizi Avrupa sahalarında temsil etmek istiyoruz. Bunun için çalışmalarımız aralıksız sürüyor" dedi.

DİPLOMATİK TEMASLAR ZİNCİRİ
Amedspor heyeti Erbil’deki temasları süresince sadece spor camiasıyla değil, siyasi liderlerle de bir araya geldi. Heyet; Başkan Mesud Barzani, Başbakan Mesrur Barzani ve KYB Başkanı Bafel Talabani ile görüşerek kulübün projelerini ve bölgesel dayanışma mesajlarını iletti.

Kaynak: Rüdaw