Denizli'nin Pamukkale ilçesinde yeni doğum yapan arkadaşının kız bebeğini battaniyeye sarıp poşete koyarak hastaneden kaçırmaya çalışan evli ve bir çocuk annesi Tuğçe Dağdeviren Arbaz (29), emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
HASTANE KORİDORUNDA YAKALANDI
Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Yenidoğan Servisi'nde yeni doğum yapan Figen Büyükdağ'ı (29) ziyarete giden arkadaşı Tuğçe D.A., bebeği "gezdirme" bahanesiyle odadan aldı. Ardından bebeği battaniyeye sarıp poşete koydu ve hastaneden çıkmaya çalıştı.
Ancak koridorda bulunan bir vatandaş, poşetin içindeki bebeği fark ederek durumu güvenlik görevlilerine bildirdi. Özel güvenlik ekipleri, Tuğçe D.A.'yı çıkış kapısına yönelmişken yakaladı. Bebek ailesine teslim edilirken, şüpheli gözaltına alındı.
"DÜŞÜK YAPTIM, EŞİME SÖYLEYEMEDİM"
Şüpheli ilk ifadesinde, "Eşime hamile olduğumu söylemiştim. Ancak düşük yaptım ve bunu ondan gizledim. Arkadaşım da bebeğine bakamayacağını söylemişti. Doğumdan sonra yanına gidip bebeği aldım. Hastaneden çıkarken güvenlik yakaladı" dedi.
BEBEĞİ BABASI: CANINA KAST ETTİ
Yeni doğan bebeğin babası Kamil B., olayla ilgili yaptığı açıklamada şüpheliyi yaklaşık 15 yıldır tanıdıklarını belirterek, "6 yaşında çocuğu olan bir kadının böyle bir şey yapmasına aklımız ermiyor. Bebeğimizi poşete koymuş, ölebilirdi; canına kastetmiş" dedi.