İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, başkan yardımcıları Birkan Birol Yıldız, Orhan Aydoğdu ve Oğuz Kaya ile ilgili birim amirleri ve personelinin ihale, imar ve iskan işlemlerine ilişkin rüşvet aldıkları yönündeki ihbarlar üzerine "rüşvet", "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme ve üye olma" ve "ihaleye fesat karıştırma" suçlarından soruşturma başlatılmıştı.
"İhaleye fesat karıştırma, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, rüşvet" iddialarıyla başlatılan soruşturma kapsamında gece saatlerinde tutuklama talebiyle adliyeye sevk edilen Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel'in de arasında bulunduğu 19 kişi tutuklandı. 1 kişi ise adli kontrol tedbirleri uygulanmak üzere serbest bırakıldı.
CHP’DEN AÇIKLAMA
Gelişmeyi sosyal medya platformu Twitter hesabı üzerinden duyuran CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik adli süreçlerde yaşanan usulsüzlüklere tepki gösterdi, Adıgüzel'e iftira atıldığını söyledi.
"Saat sabah 06:30. Yol arkadaşlarımız, dört gün Vatan Emniyet Müdürlüğü’nde, 24 saat de Kartal Adliyesi’nde psikolojik işkenceye maruz bırakıldılar. Savcılık sevk yazısı ve avukatlara görüş izni verilmediği için ifadeler bu saate kadar uzadı. Belediye Başkanımız Onursal Adıgüzel ve belediye emekçileri; husumet güden birisinin, kıskaca alınan bir iş insanının ve bir sosyal medya trolünün iftiraları ile tutuklandı. Onursal Adıgüzel Ataşehir'in rekor oyla seçilmiş başkanıdır. Bugünkü tutuklama kararı, halk iradesine dönük sürmekte olan ve direndiğimiz darbe girişiminin bir parçasıdır. Tüm Türkiye, halkın iradesine açıktan savaş açıldığını görmelidir. Sadece CHP'li belediyelere ve muhaliflere karşı çalışan siyasallaşmış bir yargı kliği, bir avuç azınlık iktidarını sürdürsün diye hukuku katletmektedir. Herkes bilsin ki, iktidar yürüyüşümüz sürecek! Zulme karşı direnişimiz sürecek! Adalet mücadelemiz sürecek! Çok denediler ama 103 yıldır kimse ne partimizi, ne ülkemizi, ne halkımızı teslim alamadı. Bundan sonra da teslim alamayacak!"




