İşte yan yana yetiştirmemeniz gereken o bitkiler:

Kuraklığa dayanıklı bitkiler ve nemi seven bitkiler
Bahçenizde çeşitli bitkiler mi yetiştirmek istiyorsanız en önemli şey, kuraklığı ve nemi seven bitkileri tanımanız olacak. Nemi seven bitkilerin yanına kuraklığa dayanıklı bitkiler dikmeyi düşünüyorsanız bunu tekrar düşünmelisiniz. Kuraklığa dayanıklı bitkileri kök çürümesine neden olabilir. Bu yüzden bu iki bitki türünü birbirinden mümkün olduğunca uzağa yerletiştirilmesi gerekir.

Hemen her şeyle gardenyalar
Ayrıca başka herhangi bir şeyin yanına gardenya dikmekten kaçınmak en iyi yoldur. Çünkü bu çiçekler muhteşem olmalarına rağmen kronik hastalıklarla tanınırlar. Biri hastalanırsa hepsi hastalanır ve ölür, bu yüzden gardenyalar kendi başlarına dikilmeli.

Diğer sebzelerle sarımsak
En faydalı bitkilerden biri olan sarımsak, yemeklerin lezzetini yükseltebilirken, bahçelerdeki diğer bitkiler için aynı şeyi nadiren yapar. Sarımsak toprakta kükürt biriktirir ve bu da maydanoz gibi diğer yeşil yapraklı sebzelerin yanı sıra baklagillerin, fasulyelerin ve bezelyelerin büyümesini engeller. Sarımsağın tek başına veya diğer kükürte dayanıklı bitkilerle birlikte bir alana ekilmesi en doğru tercih olacaktır.

Domates ve patates
Salatada taze domatesi veya garnitür olarak sıcak patates, hemen herkesin sevdiği besinlerdir. Bu sebzeleri aynı tabakta tutmak iyi olsa da muhtemelen aynı toprağı paylaşmamaları gerekir. Ayrıca lahana ve brokoli ile birlikte domates patatesten uzakta yetiştirilmeli. Bunların hepsi aynı besin maddeleri için rakip durumunda. Patates ve domates aynı aileden ve sadece besin açısından rekabet etmekle kalmaz, aynı zamanda aynı hastalıklara karşı da hassastırlar.

Adıyaman Urfa arasında 25 yıllık çalışma yeniden başladı Adıyaman Urfa arasında 25 yıllık çalışma yeniden başladı

Diğer her şey ve nane
Taze nane, sudan kokteyllere ve hatta bazı tariflere kadar her şeye değer katar. Ancak nane, konteyner ekimi için en uygun olanıdır. Nane hızla bir alanı ele geçirebilir ve yalnızca çok yıllık bitkilerle rekabet etmekle kalmaz, aynı zamanda çalılarla iç içe geçebilir ve aynı çevrede büyüyen her şeyi dışarı itebilir.

Kaynak: Real Simple