Ticaret Bakanlığı, banka hesaplarını kiralayanlar için harekete geçti. Hesap işlemleri için tüm sorumluluklar da hesap sahibine ait. Bakanlık, İBAN kiralama ilanları başta olmak üzere sosyal mühendislik dolandırıcılıklarına karşı harekete geçti.

ALES sonuçları açıklandı ALES sonuçları açıklandı

BAKANLIK UYARDI

Banka hesabını kiralayanlar, kiraladıkları hesap sahibine kısa sürede yüksek kazanç vaadinde bulunurken bu hesaplar üzerinden yasa dışı para transferleri gerçekleştirilmekte. Bakanlığa iletilmekte olan şikayetler ve birçok sosyal medya hesaplarından iletilen bu sorunlara karşın bakanlık çağrıda bulundu.

Dolandırıcıların hedef olarak belirlemiş oldukları kişilere çeşitli yöntem ve vaatlerde bulunarak hesaplarını kiralamaları için Bakanlık harekete geçerken uyarılarını da yaptı. Daha çok öğrenci, ev hanımı gibi geliri görece kısıtlı olan tüketicileri hedef alan dolandırıcılara karşın bakanlık uyarılarını yaptı.

Vatandaşların olası dolandırıcılık durumuna karşın dikkatli olması, hesaplarını kesinlikle kiralamamaları gerektiği belirtildi. Hesaplarda dönen olası işlemlerden, hesap sahibi sorumlu tutulmaktadır.

Muhabir: Onurcan GÜLER