Bayburt’ta farklı sosyal hizmet birimlerinin tek çatı altında toplanacağı bir kampüs kurulması talep edildi. Bayburt Kent Konseyi, kentte sosyal hizmet kapasitesini artırması hedeflenen proje için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına başvuruda bulundu. Başvuruda, Diyarbakır, Van ve Tokat’ta hayata geçirilen sosyal hizmet kampüsleri örnek gösterilerek benzer bir yatırımın Bayburt’ta da gerçekleştirilmesi istendi.

DEM Parti duyurdu: Diyarbakır Ermenilerinden Demirciyan hayatını kaybetti
DEM Parti duyurdu: Diyarbakır Ermenilerinden Demirciyan hayatını kaybetti
İçeriği Görüntüle

DİYARBAKIR, VAN VE TOKAT ÖRNEKLERİ GÖSTERİLDİ
Başvuruda, Tokat’ta yapımı süren, Van ve Diyarbakır’da tamamlanan kampüs projeleri örnek gösterildi. Bayburt’ta kurulması istenen kampüste çocuk evleri, engelli bireylere yönelik rehabilitasyon merkezleri ve huzurevinin yer alması önerildi. Projenin hem bölgesel sosyal hizmet kapasitesini artırması hem de yeni istihdam olanakları oluşturması hedefleniyor.

BAYBURT’TA TALEP EDİLEN KAMPÜSÜN DİYARBAKIR ÖRNEĞİ
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaklaşık 72 bin metrekarelik alanda inşa edilen Sosyal Hizmetler Kampüsü’nde sona gelindi. Kampüs bünyesinde 60 çocuk kapasiteli Çocuk Evleri Sitesi, 81 kişilik Engelsiz Yaşam Merkezi ve 100 yatak kapasiteli Huzurevi bulunuyor.

Çocuk evleri, sosyal etkinlik alanları, rehabilitasyon birimleri ve yaşlı bakım hizmetlerini bir araya getiren kampüste fiziki çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. Son yapısal düzenlemeler ve teknik incelemeler sürerken proje, Bayburt’ta kurulması talep edilen sosyal hizmet kampüsü için örnek oluşturuyor.

Kaynak: İHA