10 yıldır Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran'ın babası Arif Güran ve ağabeyi Baran Güran ile görüştü. Ziyaretin ardından Rûdaw’a konuşan Baran Güran, Demirtaş’ın Narin davasına dair tüm dosyayı incelediğini ve Güran ailesine yönelik "toptancı" suçlamalara karşı çıktığını belirtti.

"DEMİRTAŞ DOSYAYI OKUMUŞ"
Selahattin Demirtaş’ın davanın başından beri süreci yakından takip ettiğini söyleyen Baran Güran, "Başkan (Demirtaş) dosyayı çok iyi okumuş ve hakim. Biz zaten kendisine yedi ay önce dosyayı göndermiştik. Bana 'Ben sizin kardeşinizim, avukatınızım ve başkanınızım' dedi. Aileye yönelik bu toptancı suçlamaların büyük bir haksızlık olduğunu, kimsenin aileyi dinlemediğini ve herkesin aynı hatayı yapmasına çok üzüldüğünü söyledi. Başkanın kanaati net: Bu aileye bir haksızlık yapılıyor ve bu durum kabul edilemez” dedi.
"ASIL KATİL NEVZAT BAHTİYAR’DIR"
Baran Güran, Selahattin Demirtaş'ın cinayetin tek failinin Nevzat Bahtiyar olduğu görüşüne yakın olduğunu söyledi. Bahtiyar'ın aileyi hedef göstermek için senaryolar ürettiğini, soruşturmanın hatalı yürütüldüğünü ve Demirtaş'ın dosyayı takip ederek haksızlığa karşı duracağını ifade etti.
"KÜRT BİR AİLEYİZ, SAHİPSİZ BIRAKILDIK"
Ailenin toplumsal ve siyasal olarak yalnızlaştırıldığını ifade eden Güran, "Biz Batmanlı, Diyarbakırlı Kürt bir aileyiz. Müslüman bir aileyiz. Ama medyada bizi vahşi gibi gösterdiler. Kimse samimiyetimize inanmadı, kimse elimizden tutmadı. Adeta yargısız infaz yapıldı. Biz sadece adalet istiyoruz. Eğer ailemizden birinin suçu varsa, delil varsa buyursunlar cezalandırılsın. Ama delilsiz, sadece algılarla koca bir aileyi mahkum etmek adalet değildir” ifadelerini kullandı.
"SORUŞTURMA ALGIYLA YÖNETİLDİ"
Baran Güran, soruşturmadaki eksikliklerin giderilerek davanın yeniden ve titizlikle incelenmesini istedi. Nevzat Bahtiyar'ın uzun süre serbest kaldığını, buna karşın ailenin haksız şekilde suçlandığını savundu. Selahattin Demirtaş'ın aileye destek verdiğini, hukuki sürecin şeffaf yürütülmesi için girişimlerde bulunacağını söyledi ve görüşmeden umutlu ayrıldığını ifade etti.




