Edinilen bilgilere göre, Beşiri ilçesine bağlı Karatepe köyü mülki sınırlarında 20 Nisan 2021 tarihinde gece saatlerinde ateşli silahla öldürülen Mehmet Şirin Çelik’in ölümüyle ilgili Batman İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında dosya yeniden ele alındı.

10 yıllık ‘mezdeke’ davasında itiraf: “Sülalemizden dansöz çıkmaz…”
10 yıllık ‘mezdeke’ davasında itiraf: “Sülalemizden dansöz çıkmaz…”
İçeriği Görüntüle

BATMAN VE VAN’DA EŞ ZAMANLI OPERASYON
Batman İl Jandarma Komutanlığı JASAT ve Beşiri İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin uzun süredir sürdürdüğü teknik ve fiziki takip çalışmaları sonucunda cinayetle bağlantılı oldukları değerlendirilen şüpheliler tespit edildi. Bunun üzerine Batman ve Van’da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Operasyonda 8’i Van’da, 3’ü Batman’da olmak üzere toplam 11 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde, eklentilerinde ve araçlarında yapılan aramalarda çeşitli delillere el konulduğu öğrenildi. Mehmet Şirin Çelik cinayetine ilişkin soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğü öğrenildi.

KAN DAVASI ÇIKTI
Öte yandan Takvim’in haberine göre olayın, Günbey ve Çelik aileleri arasında 2018'den beri süren kan davasının devamı olduğu belirlendi. Husumet, Gülpınar Kızılkaya'nın öldürülmesiyle başlayıp, darp olayı ve 2019'da Bayram Günbey'in öldürülmesiyle derinleşti. Barış girişimleri sonuçsuz kalırken, İzzettin Günbey'in cinayet öncesi "Mehmet Şirin Çelik öldürülmeden barış olmayacak" dediği öne sürüldü. Çelik'in ise öldürülmeden önce yakınlarına zarar görebileceğinden korktuğunu söylediği tespit edildi.

Ayrıca gizli tanığa göre cinayet, İ. Günbey’in talimatıyla planlandı. N. ve Ş. Günbey’in, Mehmet Şirin Çelik’i takip ettikten sonra uyurken yakın mesafeden ateş ederek öldürdüğü ve ardından bölgeden kaçtığı öne sürüldü.

Kaynak: Haber Merkezi