Nuh Mercimek, "5 çocuğum var kirada oturuyorum. Belediye başkanı bir şey yapmadı. Sayın Cumhurbaşkanım gerekli yerlere başvurdum Afşin'de adalet yok" dedi. İlk müdahalesi Maraş'ta yapılan yanık tedavisi için Şanlıurfa'ya gönderilen Mercimek, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Afşin Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

Otobüs kazasında ölenlerin isimleri ve memleketleri belli oldu!
Otobüs kazasında ölenlerin isimleri ve memleketleri belli oldu!
İçeriği Görüntüle

Kahramanmaraş'ın Afşin Ilçesinde, 5 Çocuk Babası Nuh Mercimek, Belediyenin Önünde Üzerine Yanıcı Madde Dökerek Kendisini Ateşe Verdi.

Belediye önünde kendini yaktı
Belediye önünde kendini yaktı
İçeriği Görüntüle

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA
Olayın ardından Afşin Belediyesi de bir açıklama yaptı. Mercimek’in iddialarını reddeden belediye, Mercimek’in Afşin Kaymakamlığı tarafından Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında geçici olarak işe alındığını, sürenin bitmesi üzerine işten ayrıldığını, bu sürecin belediye yetkisinde olmadığını savundu.

Belediye, Mercimek’in belediye binasında darp edildiği yönündeki iddiaların “gerçek dışı” olduğunu belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi