Adana'nın Yüreğir ilçesinde 16 yaşındaki Muhammet Yeşil'in öldürüldüğü, babası Bekir Yeşil'in ise yaralı kurtulduğu silahlı saldırının, 'berdel' dayatması nedeniyle gerçekleştirildiği öne sürüldü. Oğlunu kaybeden Bekir Yeşil, "Berdel yapmazsanız hepinizi öldüreceğiz diye bize mesajlar attılar. Bunlar bizi töreye kurban etti" dedi. Gelin Berivan Yeşil ise, "Beni zorla kaçırmadılar, ben severek kaçtım. Ailem bu aileyi yok etmeye karar verdi" sözleriyle yaşananlara tepki gösterdi.

SİTE GİRİŞİNDE PUSU
Edinilen bilgiye göre süreç, Sinan Yeşil (20) ile Berivan Yeşil’in (19) ailelerin rızası olmadan 30 Kasım 2025 tarihinde kaçarak evlenmesiyle başladı. Berivan Yeşil’in ailesinin, bu evliliğe karşılık Yeşil ailesinden "berdel" (kız alıp kız verme) usulüyle kendi ailelerinden birine kız verilmesini talep ettiği iddia edildi. Bu talebin reddedilmesi üzerine taraflar arasında husumet oluştu. Bunun üzerine, 12 Ocak’ta Yüreğir ilçesi Havut Mahallesi’ndeki bir sitenin girişinde meydana gelen olayda, Berivan Yeşil’in ağabeyi A.E., işe gitmek için evden çıkan Bekir Yeşil ve oğlu Muhammet Yeşil’e silahlı saldırı düzenledi. Güvenlik kameralarına yansıyan olayda, saldırganın defalarca ateş açtıktan sonra kaçtığı görüldü. Ağır yaralanan Muhammet Yeşil hastanede hayatını kaybederken, baba Bekir Yeşil 20 günlük tedavinin ardından taburcu oldu.
Emniyet birimlerinin yürüttüğü çalışma sonucunda Berivan'ın babası M.N.E., annesi H.E., amcası E.E. ile kuzenleri M.E. ve F.E. polis tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilenlerden F.E. adli kontrol şartıyla serbest kaldı, diğer 4 şüpheli tutuklandı. Silahlı saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen ağabey A.E.’nin yakalanması için başlatılan çalışmalar ise devam ediyor.
BERDEL İDDİASI
Mağdur baba Bekir Yeşil, resmi nikah sonrası karşı tarafın kendilerini "berdel" yapmaları konusunda mesajlarla tehdit ettiğini ve can güvenliklerinin bulunmadığını ifade etti. Gelin Berivan Yeşil ise emniyetteki ifadesinde, kaçırılmadığını, kendi rızasıyla evlendiğini ve ailesinin bu kararı sonrası eşinin ailesini hedef aldığını belirtti.
Polis ekipleri, bölgede yeni bir saldırı ihtimaline karşı güvenlik önlemlerini sürdürüyor.




