Buzdolabının yeteri kadar temizlenmemiş olması, yemek bulaşıkları, çürümeye başlamış meyveler, bozulmaya başlamış yiyecekler, buzdolabının arkasında biriken kirli su, yeterli olmayan hava filtresi gibi birçok etken buzdolabında kötü kokuların oluşmasına neden olan etkenlerdendir. Neyse ki çözümleri oldukça basittir, işte buzdolabı temizliğinde işinize yarayacak buzdolabı kokusunun yok olmasına yardımcı olacak çözüm yolları..

BUZDOLAPLARININ KÖTÜ KOKMASININ EN BÜYÜK NEDENİ: ESKİ YİYECEKLER
Bzdolaplarındaki ötü kokuların en büyük nedeni eski yiyeceklerdir. Genellikle son kullanma tarihi geçen ürünler ya da bu ürünlerin kırıntıları kalıcı kokulara neden olabilir. Yapılacak derinlemesine bir temizlik bu kokudan arınmak için faydalı olacaktır. 

Bu kokuyu gidermek için 1 fincan beyaz sirke, 1 fincan su ve 1 çay kaşığı bulaşık sabunundan oluşturulan karışım kurtarıcı olacaktır.

DÜZENLİ TEMİZLİK YAPMAMAK
Düzenli temizlik yapılmaması kırıntıların dolapta kalarak çürümesine neden olur. Bu nedenle haftada bir ya da düzenli yapılacak bir temizlik kokuları engeller.

TEMİZLİĞİ ERTELEMEK
Buzdolabına dökülen yiyecekleri kısa sürede temizlememek de kötü kokulara neden olabilir. Döküntüleri hemen bir bezle temizlemek koku oluşumunu engeller.

BUZDOLABI TEMİZLİĞİNDE KARBONAT KULLANMAMAK
Karbonat, koku gidericidir ancak zamanla koku emici özelliğini kaybeder. Ağzı açık bir kapta tutan karbonatı ayda bir değiştirmek buzdalabının kötü kokmasını engeller. Karbonat yerine beyaz sirke, kahve telvesi, narenciye kabukları veya vanilya özü kullanmak da kötü kokuları gidermek için faydalı seçeneklerdir.

PLASTİK KULLANIMI
Plastik yemek kapları rahat olsa da kötü koku oluşumunda önemli bir etken. Taze bir şekilde yiyecekleri saklamanın en iyi yolu cam saklama kaplarıdır.

ÜRÜNLERİ AÇIK BİR ŞEKİLDE BUZDOLABINA KALDIRMAK
Ürünleri cam kaplarda ve temiz bir şekilde saklamak eğer tamamen kapalı bir şekilde kaldırılmıyorsa etkisiz olur. Soğan, sarımsak ve peynir gibi güçlü kokulu yiyecekleri saklarken dikkatli olmak gerekir.

Uzmanı uyardı! Sıcak suyla duş almak cildi kurutabilir Uzmanı uyardı! Sıcak suyla duş almak cildi kurutabilir

HİÇBİR YÖNTEM İŞE YARAMADIYSA
Böyle durumlarda sorun genelde buzdolabının arka tarafında bulunan fazla suların biriktiği alandan kaynaklanmaktadır. Buradaki su toplama bölgesini açın ve kirli suyu boşaltarak temizleyin.

Kaynak: Haber Merkezi