2018 yılından bu yana geçen 6 yılda her yıl düzenli olarak emeklilere yılda iki defaya mahsus bayram ikramiyeleri verilmeye başlanırken bu sene de yeni emekli olacakları ilgilendiren gelişme duyuruldu. Buna göre, 31 Mayıs Cuma gece saat 00.00’a kadar emekli olmaya yeni hak kazanmış kişilerin dilekçe vererek SGK’dan aylık talep etmeleri halinde ikramiye almaları mümkün olacak. Peki emekli ikramiyeleri kaç lira olacak?

Emekli maaş ve bayram ikramiyeleri ödenmeye başlandı

MİLYONLARCA EMEKLİNİN HESAPLARINA YATIYOR

Maaşını VakıfBank’a taşıyan emeklilere 24 bin lira verilecek! Maaşını VakıfBank’a taşıyan emeklilere 24 bin lira verilecek!

Ramazan ve Kurban Bayramlarında emeklilerin hesaplarına yatıyor olan ikramiyelerin bu yılki tutarı da belli oldu. Buna göre milyonlarca emekliye bayram ikramiyesi olarak 3 bin lira yatacak. Ayrıca bayram ikramiyeleri yalnızca emeklilerin hesaplarına yatan bir para da değil. Peki ikramiyelerden kimler yararlanıyor?

SGK’dan gelir ve aylığı olanlar da bayram ikramiyesi alabiliyor. Emeklilerin yanı sıra dul ve yetim aylığı olan kişiler de ölüm aylığı oranında bayram ikramiyesi alabiliyorlar. Örnek olarak kocasından dul aylığı alan ve çalışan bir kadın yüzde 50 civarında bir ölüm aylığı almakta.

Bayram ikramiyelerinin ne zaman hesaplara yatacağı da belirsizliğini koruyor. Bayramdan kaç gün önce ikramiyeler hesaplara yatacak merakla bekleniyor.

Muhabir: Onurcan GÜLER