Bugün (7 Mart Cumartesi) güne yağışlı bir başlangıç yapan Diyarbakır ve bölge genelinde, sabah saatlerinden itibaren yağışın etki alanı genişliyor.

Şanlıurfa’dan Şırnak’a kadar uzanan hatta yağışların gün içinde tekrar güçlenerek yayılması bekleniyor. Özellikle doğu illerinin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkisini sürdürürken, merkezlerde yerel geçişler görülecek.

Hava Durumu Kar Yağış Yağmur Meteoroloji

DİYARBAKIR’IN MERKEZE SULU KAR GELİYOR

2026'da hizmete girecek: Diyarbakır Şehir Hastanesi'nin altyapı sorunu çözülüyor
2026'da hizmete girecek: Diyarbakır Şehir Hastanesi'nin altyapı sorunu çözülüyor
İçeriği Görüntüle

Karacadağ başta olmak üzere Mardin, Diyarbakır ve Batman’ın kuzey ilçeleri ile Siirt’in doğusunda kar yağışının yoğunlaşacağı tahmin ediliyor.

Diyarbakır merkezde ise vatandaşların sulu kar yağışına karşı tedbirli olması gerekiyor. Şırnak merkezde de yağışların kar şeklinde düşeceği öngörülüyor.

ÖĞLE SAATLERİNDE HAVA YUMUŞUYOR

Öğleden sonra Siirt, Mardin ve Şırnak’ta kuvvetli yağışlar devam ederken, diğer illerde yağışlar yerel geçişlere dönecek. Gece saatlerinde ise tüm bölgede yerel yağmur ve kar geçişlerinin sürmesi bekleniyor.

Muhabir: Onurcan GÜLER