Diyarbakır’da 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin ardından işten çıkarıldıklarını belirten işçiler, Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş Sendikası öncülüğünde sürdürdükleri oturma eylemini farklı bir protestoyla devam ettirdi.

Büyükşehir Belediyesi binasına doğru yürüyen işçiler, davul ve düdük eşliğinde, “Vur vur inlesin, başkanlar dinlesin”, “İşçinin ahı başkana kalmaz”, “Direniş burada devam edecek”, “İşçi sendika omuz omuza” ve “Yaşasın onurlu mücadelemiz” sloganları attı.

Diyarbakır'da 6’ncı kez kapılarını açtı: Kitap fuarına rekor ilgi
Diyarbakır'da 6’ncı kez kapılarını açtı: Kitap fuarına rekor ilgi
İçeriği Görüntüle

“BU SORUN ARTIK İNSAN HAKLARI İHLALİ BOYUTUNA ULAŞTI”
Hizmet-İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Ahmet Dinç, gerçekleştirilen eylemin tamamen mağdur işçilerin inisiyatifiyle yapıldığını belirterek, amaçlarının iki yıldır devam eden mağduriyete dikkat çekmek olduğunu söyledi.

Dinç, “Haksız yere işten çıkarılan bu insanlar mağdur ve perişan durumda. Bu mesele artık insan hakları ihlali boyutuna ulaştı. Biz çözümden yanayız. Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın talimatıyla ilk günden bu yana hukuki destek başta olmak üzere her konuda işçi kardeşlerimizin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bıçak kemiğe dayandı, artık kimsenin sabrı kalmadı” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi