Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kent genelinde yağmur suyu ızgaraları, bacaları ve hatlarında kapsamlı temizlik çalışmaları yürütüyor. Ekipler; olası su taşkınlarının önüne geçebilmek için hatlarda biriken çamur, yaprak, plastik ve evsel atıkları temizliyor.
Atıksu İşletme Şube Müdürü Serhan Can, yürütülen çalışmalarla ilgili şu bilgileri paylaştı: “Yağmur suyu ızgaralarına atılan her atık, sistemin tıkanmasına ve ani yağışlarda taşkın riskinin artmasına neden oluyor. Özellikle poşet, pet şişe, sigara izmariti gibi katı maddeler suyun akışını engelliyor. Bu da hem altyapıya hem de yurttaşlarımızın günlük yaşamına zarar veriyor. Yağmur suyu hatları kentin nefes borularıdır, çöp kutusu değil!”
“BİR POŞET, BİR ŞİŞE TÜM MAHALLENİN SUYUNU TAŞIRABİLİR”
Can, yağmur suyu altyapısının kentin güvenliği açısından kritik öneme sahip olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bir poşet ya da bir şişe, tıkanan bir ızgara üzerinden tüm bir mahallenin sular altında kalmasına neden olabilir. Bu nedenle yağmur suyu ızgaralarına çöp atılmaması, çevrede tıkanıklık fark edildiğinde derhal bildirim yapılması çok önemlidir.”



