Tescilli Diyarbakır karpuzu, herkesin bildiği, tadına doyamadığı bir lezzet olsa da, çoğumuz bu karpuzun neden bu kadar özel olduğunu, Mezopotamya toprağının nasıl bir bereketle bu tadı ortaya çıkardığını, sağlık açısından ne gibi faydalar sağladığını tam olarak bilinmiyor.

İşte bu programda, Prof. Dr. Murat Kızıl, Diyarbakır karpuzunun yetişme sürecinden besin değerine, Mezopotamya’nın bereketli topraklarının bu lezzete nasıl katkı sunduğuna kadar pek çok detayı anlatacak. Ayrıca karpuzun vücuda olan faydaları, bağışıklık sistemi üzerindeki etkileri, kansere karşı koruyucu gücü gibi tıbbi yönleri de herkesin anlayacağı bir dille paylaşılacak.

Diyarbakır’da biber toplayan işçilere sürpriz!
Diyarbakır’da biber toplayan işçilere sürpriz!
İçeriği Görüntüle

DİTAV Kültür Sanat Evi’nde düzenlenecek bu bilgilendirici program, 21 Haziran Cumartesi günü saat 17.00’de başlayacak.

Kaynak: Haber Merkezi