Kaza, Mersin-Antalya D400 Karayolu Erdemli ilçesi Ayaş Mahallesi Yemişkumu sahili mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Mehmet Zemin A. idaresindeki 21 BB 849 plakalı Diyarbakır minibüsü, sürücüsünün uyuması sonucu sağ şeritte park halinde bulunan 27 AGY 921 plakalı TIR, 63 YL 458 plakalı dorsesine çarptı.
DİYARBAKIR’DAN MERSİN’E TATİLE GİDİYORLARDI
Kazada, Diyarbakır'dan Mersin'e tatile götürdükleri öğrenilen yurt çocuklarının da olduğu biri çocuk 2 kişi öldü, biri ağır 10 kişi yaralandı. Kazanın haber verilmesi üzerine olay yerine polis, sağlık. jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla bölgedeki hastanelere gönderildi. Savcının incelemesinin ardından minibüsten çıkarılan cenazeler ise otopsi için hastane morguna götürüldü.
ŞOFÖRÜN UYUDUĞU ORTAYA ÇIKTI!
Kaza sonrası minibüsün bir parçasının TIR’ın dorsesine yapışmış, tekerinin birinin ise koparak TIR’ın altına girmiş olması dikkat çekerken, sürücünün ilk ifadesinde uyuyakaldığı için kazanın yaşandığını söylediği öğrenildi.