Diyarbakır, son yılların en yoğun kar yağışlarından birini yaşıyor. Kentte iki gündür aralıksız devam eden kar yağışı, günlük yaşamı olumsuz etkilerken, bazı bölgelerde kar kalınlığı dikkat çekici seviyelere ulaştı.
OĞLAKLI TOKİ’DE 70 SANTİMETRE ÖLÇÜLDÜ
Kar yağışının en yoğun hissedildiği bölgelerden biri olan Oğlaklı TOKİ’de bir vatandaş tarafından yapılan ölçümde kar kalınlığının 70 santimetreyi geçtiği belirlendi. Bu ölçüm, son yıllarda kent merkezinde kaydedilen en yüksek değerlerden biri olarak kayıtlara geçti.
ULAŞIMDA AKSAMALAR YAŞANIYOR
Yoğun kar yağışı nedeniyle kent genelinde ulaşımda aksamalar yaşanıyor. Belediye ekipleri, ana arterlerde kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yetkililer, vatandaşları zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları konusunda uyardı.




