MÜCADELE- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günlük koronavirüs risk haritasında değişikliğe gitti. 1. Doz aşılanma oranına göre Diyarbakır'ında arasında olduğu 10 il sarı, tüm iller mavi kategorideyken artık 2. Doz aşılanma oranına göre risk haritası paylaşılacak. Buna göre Diyarbakır, 2. Doz aşılanma oranında yüzde 46.9 oranıyla kırmızı kategoride yer aldı. İlk doz aşılanma da ise yüzde 67.4 oranıyla sarı kategoride yer alıyordu.

 

“İlk doz aşıda önemli bir mesafe kaydettik”

Sağlık Bakanı Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Günlük Covid-19 tablomuz değişti. Bugünden itibaren il bazında ilk doz yerine en az iki doz aşı olanların oranlarını paylaşacağız. Aşılarımızı yaptırarak vaka sayılarını düşürelim, can kayıplarımızı azaltalım. İlk doz aşıda önemli bir mesafe kaydettik” dedi.

 

İki doz aşılamada ilk sırada Kırklareli var

Verilerde aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 75,8 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Kırklareli'yi Muğla, Eskişehir, Çanakkale Amasya, Edirne, Ordu, Balıkesir, Burdur ve İzmir takip etti.

 

Diyarbakır aşılanmada sondan 6. Sırada

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 41,3 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa'yı ise sırasıyla Mardin, Bitlis, Batman, Muş, Diyarbakır, Siirt, Şırnak ve Ağrı takip etti.

 

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, iki doz aşılama verilerine de yer verildi. En az iki doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 68,13 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 85,10 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplam 105 milyon 611 bin 261'e yükseldi.

 

Risk haritasında mavi, sarı, turuncu, kırmızı ne anlama geliyor?

Düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) kategordir. (Mücadele Haber Merkezi)

 

Editör: TE Bilisim