Diyarbakır’da üniversite sınavı olan ÖSS'de sayısal, eşit ağırlık ve sözel alanında başarılı bir sonuç alan Serhat Varol Güneş, Diyarbakır’da ÖSS birincisi olmayı başarmış ilk isimdi. Varol Güneş, başarısını öğretmenleri ile birlikte halay çekerek kutlamıştı.

Diyarbakır, Mardin, Siirt ve Şırnak'ta 19 Mayıs kutlandı Diyarbakır, Mardin, Siirt ve Şırnak'ta 19 Mayıs kutlandı

ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSİ OLMAK İSTİYORDU

2007 yılında ÖSS’den birincilik alan Serhat Varol Güneş, başarısını öğretmenleri ile kutladıktan sonra hayalini kurduğu mesleği de açıklamıştı. Varol Güneş, ÖSS’de elde ettiği başarılı sonucun ardından hayali olan Elektrik Elektronik Mühendisi olmak istediğini söyledi.

Serhat Varol Güneş, almış olduğu 380 puan ile Türkiye’de Sayısal-1 alanında birinciler arasında yer almıştı. Ayrıca Diyarbakır’da birinci olan ilk öğrenci de olmuştu. Dönemin ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan tarafından açıklanan birinciler arasında yer alan Varol Güneş, sonucu gittiği dershanesinde öğrenmişti. Varol Güneş sınav sonrası hedeflerini de açıklamış ve Elektrik Elektronik Mühendisi olmak istiyorum demişti. Diyarbakır tarihinin ilk birincisi olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten isim umarım bu başarı diğer arkadaşlarıma da bir esin kaynağı olur diyerek sözlerini noktalamıştı.

BABASI VE ANNESİ ÖĞRETMEN

Anne ve babası öğretmen olan Varol Güneş’in daha önce liseye giriş sınavında da birinci olduğu öğrenilmişti. Şimdilerde 32 yaşında olan Serhat Varol Güneş, hedefleri doğrultusunda ilerleyerek Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu.

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan GÜLER