Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) Zabıta Dairesi Başkanlığı, toplu taşıma araçlarına yönelik denetim gerçekleştirdi.
Vatandaşların son dönemlerde artan şikayetleri sonrası yapılan denetimlerin ardından daha güvenli, konforlu ve hijyenik bir ortamda seyahat edebilmesi amacıyla gerçekleştirilen son incelemelerde kurallara riayet etmeyen araçlar affedilmedi.

KURALLARI İHLAL EDEN 3 MİNİBÜS TRAFİKTEN ÇEKİLDİ
Zabıta ekipleri tarafından yapılan titiz denetimler esnasında, toplu taşıma standartlarını karşılamayan araçlar mercek altına alındı.
Yapılan kontrollerde çalışma ruhsatını yenilemediği belirlenen, eksik yolcu koltuğuyla hizmet veren, kırık ve yıpranmış koltuk kullanan ve özellikle yaz aylarında büyük mağduriyet yaratan klima açma zorunluluğuna uymayan 3 minibüs tespit edildi.

EKSİKLİKLER GİDERİLENE KADAR HİZMET VEREMEYECEKLER
Mevzuata aykırı şekilde faaliyet gösteren söz konusu 3 minibüs, zabıta ekiplerinin müdahalesiyle geçici süreyle trafikten men edildi.
Yetkililer, araçların belirlenen tüm eksikliklerini eksiksiz bir şekilde giderene kadar yeniden trafiğe çıkmalarına ve yolcu taşımalarına izin verilmeyeceğini bildirdi.
Öte yandan denetimlerin kararlılıkla devam edeceğini duyurdu.





