Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ölümünün 85'inci yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı. Vali Su mesajında, “Cumhuriyetimizin 100. yılında, Cumhururiyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85. yılında O’nu saygı ve minnetle anıyoruz.


Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tarihinde asla esaret altına alınamamış milletimize duyduğu sonsuz güven ve inançla başlattığı istiklal mücadelesini, azmi ve kararlılığı ile başarıya ulaştırarak şanlı bir zaferle neticelendirmiştir.

Diyarbakır'da dev ekranda derbi heyecanı Diyarbakır'da dev ekranda derbi heyecanı


Gazi Atatürk tüm dünyanın takdirine mazhar olmuş bir lider olarak dünyadaki mazlum milletlere de örnek olmuştur.

Bizler de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü daha iyi anlamaya, bizlere emanet ettiği bu güzel vatanımıza sahip çıkmaya ve Türkiye Yüzyılı vizyonuyla ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesinin üstüne çıkarmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; vefatının 85. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun.” İfadelerine yer verdi.

Haber: Ejder Ediz IŞIK

Editör: Mücadele Gazetesi