Diyarbakır’da pastanecilik yaparak onlarca insana istihdam kapısı sunan tatlıcı, 150’ye yakın insana da istihdam kapısı aralıyor. Diyarbakır’ın merkez ilçeleri arasında yer alan Kayapınar’da açılan yeni şubeleriyle birlikte üç milyon liralık yatırım yapan firmanın açılış merasimine de önemli isimler katıldı. Amedspor Kulüp Başkanı Aziz Elaldı, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya ve birçok da vatandaş katıldı.

Diyarbakır’ın ilçesinde 5 fabrika açıldı! 1500 işçi alınacak Diyarbakır’ın ilçesinde 5 fabrika açıldı! 1500 işçi alınacak

DİYARBAKIR’A ÜÇ MİLYON LİRALIK YATIRIM
Yapılan bu yatırımın ardından açıklamalar yapan Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Elaldı, Türkiye için güzel bir yatırım olduğunu ifade etti. Elaldı, “Bilindiği gibi İstanbul’da iki yıl önce Avrupa’ya açılan kapı olarak bir fabrika yapmıştık. Bugün de Diyarbakır’da yaptığımız bu fabrika ile Ortadoğu’ya açılma planımız var. Türkiye’de bilindiği gibi yatırım ve istihdam ile ilgili ciddi düşüncelerimiz de var. Bu anlamda elimizden geleni yapıyoruz. Diyarbakır’a iş istihdamı için vatanımıza, devletimize güzel bir yatırım yaptık. Yapılan bu yatırım ile hem ülkemize hem bölgemize bir fayda vermeye çalıştık” dedi.

DİYARBAKIR'DA 150 KİŞİYE İŞ KAPISI

Önceki çalışanların dışında fabrikada yaklaşık 150 kişiye daha iş olanağı sağladıklarını dile getiren Elaldı, “Bizde yapılan üretimler insan gücüyle oluyor. Bu anlamda faaliyete geçirdiğimiz fabrika ile mutluluk duyuyoruz. Yaklaşık ekstradan 150 kişiye iş istihdamı da sağlamış olduk. Bu istihdam ile ilgili insanlarımıza olan katkıdan dolayı biz de hem heyecanlı hem de seviniyoruz. Yaptığımız yatırım ise yaklaşık 3 milyon dolarlık bir yatırım oldu. Bu anlamda böyle bir yatırımın hem memleketimize hem bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah daha güzel yerler yapmaya çalışacağız” ifadelerinde bulundu. (IHA)

Editör: Mücadele Gazetesi