Mezopotamya Seyahat Acenteleri ve Turizm Otelcileri Birliği Başkanı Veysi Kaya ise 9 günlük bayram tatilinin Diyarbakır'daki turizmcilere can suyu olduğunu ifade etti.

DİYARBAKIR’A 9 GÜNDE 400 BİN TURİST GELDİ
Diyarbakır'da 42'si turizm işletme belgeli, basit usullerle birlikte 112 otelin bulunduğunu aktaran Kaya,
"Bunun yanında 5 bin oda, 9 bin 60 yatak bulunuyor. Diyarbakır'da 9 gün boyunca yatak kapasitelerinin tamamı doldu. Bunu çok rahatlıkla söyleyebiliriz.
Diyarbakır konaklamalı 81 bin turist ağırladı bayram boyunca. 400 bin de günübirlik turist ağırladı. Bu sayılara nereden varıyoruz, Batman, Şanlıurfa, Mardin'den yola çıkarak insanların konaklamalarını orada yapıp Diyarbakır'da yer bulamamalarından dolayı buraya günübirlik gelmek zorunda kaldıklarını gördüğümüz için çok rahatlıkla verebiliyoruz" şeklinde konuştu.
Öte yandan Kaya, Diyarbakır'ın terörsüz Türkiye süreciyle birlikte layık olduğu seviyeye doğru gittiğini ifade etti.




