Diyarbakır, yüzölçümünün büyüklüğünün de etkisiyle çevresinde birden çok komşusu olan, Doğu Anadolu Bölgesi içerisinde en fazla komşuya sahip ikinci il oldu. Doğu Anadolu Bölgesinde en fazla komşuya sahip olan il dokuz komşusuyla Erzurum olurken Diyarbakır sekiz komşu iliyle beraber ikinci sırada yer aldı.

Diyarbakır’da altın fiyatlarında sert yükseliş! Diyarbakır’da altın fiyatlarında sert yükseliş!

DİYARBAKIR’IN SEKİZ KOMŞUSU VAR

Buna göre Diyarbakır’ın komşu illeri en yakın mesafe sıralamasına göre, Batman, Mardin, Bingöl, Elazığ, Şanlıurfa, Adıyaman, Muş ve Malatya oldu. 

DİYARBAKIR’A EN UZAK KOMŞU MALATYA EN YAKIN İSE BATMAN

Diyarbakır’a en uzak mesafede olan il batı komşusu Malatya olurken en yakın il ise doğu komşusu Batman olmakta. Malatya ile arasındaki mesafe 227 kilometre olurken en yakınındaki Batman’la arasındaki mesafe ise 97 kilometre oldu.

DİYARBAKIR’IN BATI KOMŞULARI

Diyarbakır’ın batısında yer alan dört tane komşu il var. Bu iller Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Elazığ. Urfa, Diyarbakır’a 177 kilometre uzaklıkta yer alırken Adıyaman 204 kilometre uzaklıkta kalmakta. Malatya 227 kilometre uzaklıkta Elazığ ise 153 kilometre uzaklıkla batı komşuları arasında en yakın il olarak yer almakta.

DİYARBAKIR’IN DOĞUDAKİ KOMŞULARI

Diyarbakır’ın doğusunda yer almakta olan iki komşu il var. Bu iller Batman ve Muş. Batman ve Diyarbakır merkez arası mesafe 97 kilometre olurken Diyarbakır’ın Muş’la arasındaki mesafe ise 209 kilometre.

DİYARBAKIR’IN TEK GÜNEY KOMŞUSU

Diyarbakır’ın güneyinde yer alan tek komşu il ise Mardin olmakta. Mardin ve Diyarbakır arası mesafe de 98 kilometre ile oldukça yakın durumda.

DİYARBAKIR’IN KUZEYDE TEK KOMŞUSU

Diyarbakır’ın kuzeyinde yer almakta olan tek komşu il ise Bingöl olmakta. Diyarbakır Bingöl arası mesafe ise 142 kilometrede.

Haber: Onurcan GÜLER

Muhabir: Onurcan GÜLER