Diyarbakır ve çevre illerde samanları tarladan alıp makineleriyle presleyip satan Mehmet Yakışıklı, üreticilerle besiciler arasında adeta köprü vazifesi görüyor. Yakışıklı, tarlada kilogramını 2.50-2.60 TL'den aldığı samanı nakliyecilere 4 liraya sattığını, bunun besicilere adrese teslimatta 6.50-7 liraya mal olduğunu söyledi.
Diyarbakır'da ekmeklerini samandan çıkarıyorlar
— Mücadele (@MucadeleGzt) September 26, 2026
Kentte tarlada kilosu 2.50 TL'ye alınan saman, preslenip nakledilerek besiciye 7 TL'ye ulaştırılıyor. Fiyatlar geçen yıla göre yarı yarıya düşse de presçiler ve nakliyeciler, bu zorlu tedarik zincirinden ekmeklerini çıkarmaya devam… pic.twitter.com/TEvLH4d2PH
5 yıldır kendine ait araçla nakliye işi yapan Veysel Doğtaş ise, tarlada samanı presçilerden 4-4.10 liraya satın aldıklarını, besicilere 6.5-7 lira aralığında sattıklarını ifade etti. Samanları İstanbul ve Erzurum'un yanı sıra birçok ile götürdüklerini dile getiren Doğtaş, geçen yıl ise samanı tarlada 8 liraya yüklediklerini, üreticiye 10-11 liraya mal ettiklerini söyledi.





