Merkez Yenişehir ilçesinde, 15 Temmuz 2025'te İlayda Alkaş'ı ateşli silahla 12 kurşunla öldüren ve 5 ay firari kaldıktan sonra tutuklanan dini nikahlı eşi Cemal Alpaslan’ın "Kadına ve üstsoy veya altsoydan birine ya da eş, boşandığı eş veya kardeşe karşı tasarlayarak kasten öldürme" suçuyla yargılandığı davanın 2’nci duruşması Diyarbakır 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Diyarbakır trafiğinin düğüm noktası: İşte sürücülerin beklediği o proje!
Diyarbakır trafiğinin düğüm noktası: İşte sürücülerin beklediği o proje!
İçeriği Görüntüle

ŞİDDET SONRASI DÜŞÜK YAPTI
Duruşmaya katılan İlayda Alkaş’ın kardeşi M.A., 2025 Mayıs ayı gibi babasının ablasını eve getirdiğini, ablasının şiddet gördüğünü belirterek, “Yüzü gözü mordu. Ablam bana anlattı. Eve geldiğinde hamile değildi, düşük yapmıştı” diye konuştu.

AVUKATI CEZA İSTEDİ
İlayda Alkaş’ın aile avukatları, iddia makamının geçen celse, “Kasten öldürme” suçunun cezalandırılması yönündeki mütalaasına ek olarak, “Tasarlayarak öldürme” suçundan da cezalandırılmasını istedi. Avukatlar, failin herhangi bir indirim yapılmadan cezalandırılmasını istedi. Sanık avukatları ise, herhangi bir tasarlama olmadığını iddia etti.

DAVA ERTELENDİ
Failin tutukluluğunun devamına karar veren mahkeme, duruşmayı fail avukatlarının mütalaaya karşı savunma yapması için 19 Ekim’e erteledi.

Kaynak: MA