Girne'den Mersin'e gelen yolcu gemisi battı: 279 yolcu taşıyordu
Girne'den Mersin'e gelen yolcu gemisi battı: 279 yolcu taşıyordu
İçeriği Görüntüle

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından paylaşılan bilgilere göre, Diyarbakır’ın Hani ilçesinde öğlen saatlerinde 1.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

HANİ’DE MİKRO DEPREM
Hani’de saat 11. 40 sıralarında yerin 7,13 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, düşük büyüklüğü nedeniyle “mikro deprem” olarak değerlendirildi. Hani’de meydana gelen depremin sarsıntının düşük büyüklükte olması dikkat çekti.

MİKRO DEPREM NEDİR?
Mikro deprem, büyüklüğü oldukça düşük olan ve çoğunlukla insanlar tarafından hissedilmeyen yer hareketlerini tanımlamak için kullanılan bir ifadedir. Genel olarak 2,0 büyüklüğünün altındaki sarsıntılar mikro deprem olarak değerlendiriliyor. Bu tür depremler yer kabuğunda meydana gelen doğal hareketliliklerin bir sonucu olarak ortaya çıkabiliyor. Çok küçük ölçekte gerçekleşmeleri nedeniyle günlük yaşamda herhangi bir etki oluşturmayabildikleri gibi hassas sismolojik cihazlar tarafından kolaylıkla tespit edilebiliyorlar.

Muhabir: Remziye ÇELİK