İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi, kent merkezindeki Sur ilçesinde bir grup tarafından evlerinde fiziksel şiddete maruz kalan kadınların kendilerine başvuruda bulunduğunu duyurdu. Dernek, saldırganların tespit edilerek yargılanması için idari makamlara ve Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulunacağını açıkladı.

Diyarbakır’da filmleri aratmayan hırsızlık: Yeni gelişme!
Diyarbakır’da filmleri aratmayan hırsızlık: Yeni gelişme!
İçeriği Görüntüle

Diyarbakır’da 20 erkek 3 kadına saldırdı: “Kötü şeyler yaşatacağız!”
Diyarbakır’da 20 erkek 3 kadına saldırdı: “Kötü şeyler yaşatacağız!”
İçeriği Görüntüle

SALDIRGANLAR ÖNCE KADINLARIN EVİNİN ELEKTRİĞİNİ KESTİ
İHD Diyarbakır Şubesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Sur ilçesinde ikamet eden üç kadın, kimliği belirsiz bir grubun saldırısına uğradı. Saldırının detayları, mağdurların derneğe yaptığı başvuruyla ortaya çıktı.

Açıklamada saldırının gerçekleşme biçimi şu şekilde aktarıldı: Saldırgan şahıslar, ilk olarak mağdurların evinin elektriğini kesti. Ardından evin kapılarını zorlayarak kadınların odalarına girmeye çalıştı. Başvuruculara karşı fiziksel şiddet uygulandı.

İHD'DEN ŞİDDETE KARŞI KINAMA VE BAŞVURU ÇAĞRISI
İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi, “İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi olarak kadınlara yönelik gerçekleşen bu şiddeti kınıyor; faillerin derhâl tespit edilerek yargı önüne çıkarılması amacıyla idari makamlara ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulunacağımızı belirtmek isteriz” açıklamasını yaptı.

Kaynak: Haber Merkezi