Diyarbakır’ın Sur ilçesi Gazi Caddesi üzerinde, Deva Hamamı’nın tam karşısında vakur duruşunu sergileyen ve halk arasında Saloris Mescidi olarak da bilinen tarihi Salos Camii, bugünlerde cemaatini hüzünle karşılıyor.

1555 yılında inşa edilen ve yaklaşık beş asırdır ibadete açık olan bu tarihi yapı, tavanından sızan yağmur ve kar suları nedeniyle çürüme tehlikesiyle karşı karşıya.

470 Yıllık Tarihi Yapıya Sahip Olan Diyarbakır’ın Merkez Sur Ilçesinde Salos Camii’nde Seccadeler Islak, Zemin Rutubet Içinde

Diyarbakır’daki çarşıda 10 gündür elektrik yok!
Diyarbakır’daki çarşıda 10 gündür elektrik yok!
İçeriği Görüntüle

SECCADELER ISLAK, ZEMİN RUTUBET İÇİNDE

Kış aylarının gelmesiyle birlikte caminin tavanındaki izolasyon sorunu gün yüzüne çıktı. Çatıdan sızan yağmur ve kar suları doğrudan ibadet alanına akıyor. Caminin zemini ve üzerindeki seccadeler sürekli ıslak olduğu için cemaat ibadet ederken büyük güçlük çekiyor.

Oluşan rutubet kokusu ve nem, sadece ibadeti bozmakla kalmıyor, yapının tarihi dokusuna da ciddi zarar veriyor.

Diyarbakır’da 470 Yıllık Camide Tehlike Her Yer Islak

"ECDAD YADİGARINI KORUMALIYIZ"

Cami cemaati ve çevre esnafı, yetkililere seslenerek bu duruma bir an önce müdahale edilmesini bekliyor. Diyarbakır’ın turizm ve inanç rotasının merkezinde yer alan Salos Camii’nin bu hali, kentin tarihi kimliğine yakışmayan görüntüler oluşturuyor.

Muhabir: Onurcan GÜLER