Siverek'te inşaat asansörünün halatı koptu: 2 işçi kurtarılamadı
Siverek'te inşaat asansörünün halatı koptu: 2 işçi kurtarılamadı
İçeriği Görüntüle

Olay, dün (14 Temmuz) Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesine bağlı Bağıvar mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Dicle Nehri'nde hareketsiz halde bir kişiyi gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ekipleri ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ve Kurtarma ekipleri sevk edildi. Ekiplerin çalışması sonucu nehir yüzeyindeki kişinin cansız bedeni sudan çıkarıldı.

Dicle Nehri Bir Kişi Cansız Halde Bulundu

‘TOSTÇU İDRİS USTA' OLARAK TANINIYORDU
Olay yerinde yapılan incelemede, Dicle Nehri'nden çıkarılan cesedin 42 yaşındaki Turgay Altun'a ait olduğu belirlendi. Cenazesi, kesin ölüm nedeninin tespit edilmesi amacıyla otopsi yapılmak üzere Diyarbakır Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Kentte "İdris Usta" olarak tanınan ve tostçuluk yapan Turgay Altun'un, sosyal medyada da geniş bir kesim tarafından tanındığı ve sevildiği öğrenildi. Ölüm haberi, ailesi, yakınları ve sevenlerini yasa boğdu. Altun'un Kulp ilçesine bağlı Hevêdan (Koçerêşemsika) Mahallesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

GENİŞ ÇAPLI SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Güvenlik güçleri, olayın kaza, intihar veya başka bir nedenden kaynaklanıp kaynaklanmadığını belirlemek amacıyla geniş çaplı soruşturma başlattı.

Olayın kesin nedeni, otopsi raporu ve yürütülen soruşturmanın tamamlanmasının ardından netlik kazanacak.

Muhabir: Remziye ÇELİK