Olay, 14 Temmuz Salı günü Bismil ilçesine bağlı Ambar Mahallesi kırsalında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, tarlada çapa yaptığı sırada aniden fenalaşan 3 çocuk annesi Rojda Akın (35), çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ
Dicle Hastanesinde tedavi altına alınan Akın, dün (21 Temmuz) doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Genç kadının ölümü ailesi ve yakınlarını yasa boğdu.

BEYİN KANAMASINI NEDENİ SICAKLIK MI?
Türkiye'nin yaz aylarında en yüksek sıcaklıkların ölçüldüğü ilçeler arasında yer alan Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde Akın'ın uzun süre güneş altında çalışmasının beyin kanamasını tetiklemiş olabileceği ihtimali de değerlendiriliyor. Olayın kesin nedeni, yürütülen inceleme ve sağlık raporlarının ardından netlik kazanacak.
UZMANLARDAN SICAK HAVA UYARISI
Uzmanlar, özellikle tarım işçileri ile açık alanda çalışanların aşırı sıcaklarda daha büyük risk altında olduğuna dikkat çekiyor. Uzun süre güneş altında çalışmanın sıcak çarpması, sıvı kaybı ve tansiyon sorunlarına yol açabileceğini belirten uzmanlar, öğle saatlerinde çalışılmaması, sık mola verilmesi ve bol su tüketilmesi gerektiğini vurguluyor.





