Yenişehir ilçesindeki Anıt Park’ta düzenlenen anma törenine Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Fedai Ünsal, 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Gürtaç Kayapınar, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Adli Yargı temsilcileri, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım siyasi parti temsilcileri, askeri erkan, kamu kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Diyarbakır, Mardin, Siirt ve Şırnak'ta 19 Mayıs kutlandı Diyarbakır, Mardin, Siirt ve Şırnak'ta 19 Mayıs kutlandı

Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan ‘Atatürk’ün Hayatı’ konulu sunumuyla Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Sanat Merkezi’nde devam etti. Öğrenciler tarafından şiirlerin okumasının ardından ‘Atatürk’ün Asker Kişiliği’ ve ‘Atatürk ve 10 Kasım’ konulu konuşmalar yapıldı. Program, Diyarbakır Güzel Sanatlar Lisesi Halk Müziği Korosu tarafından verilen müzik dinletisi ile son buldu.



Şiir, resim ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Programa, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Şahin, İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman, İl Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın, kurum temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. (İHA)

Editör: Mücadele Gazetesi