Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde her hafta sonu kurulan tarihi Bit Pazarı, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte binlerce vatandaşı ağırlamaya devam ediyor. Eski ilçe garajında kurulan pazar, hem nostalji arayanların hem de ekonomik alışveriş yapmak isteyenlerin uğrak noktası oldu.

Diyarbakır’a yeni bir otobüs hattı: İşte güzergahı
Diyarbakır’a yeni bir otobüs hattı: İşte güzergahı
İçeriği Görüntüle

ŞAFAK SÖKERKEN HAREKETLİLİK BAŞLIYOR
Diyarbakır’da bir gelenek haline gelen "Bit Pazarı", Pazar günü henüz gün ağarmadan kapılarını açıyor. Şehitlikte bulunan eski ilçe garajı mevkiinde kurulan pazara, sadece şehir merkezinden değil, çevre ilçelerden de çok sayıda satıcı ve alıcı katılıyor.

Diyarbakır’da “Bit Pazarı” Keyfi

Tezgâhlarda iğneden ipliğe, antika eşyalardan teknolojik ürünlere, kıyafetten el aletlerine kadar geniş bir yelpazede ürün bulmak mümkün.

Son dönemde artan hayat pahalılığı, vatandaşları ikinci el ürünlere yönlendirirken Bit Pazarı bu anlamda önemli bir alternatif sunuyor.

Muhabir: Fatih SURUÇ