Bahar ayının gelmesiyle birlikte dikimi yapılan patlıcan, domates, biber gibi birçok ürün boy atmaya başladı. Kış ayını yağışların yetersizliği ile kurak tehdidi altında bitiren Diyarbakır bölgesi de bir yandan arpa ve buğday hasadına hazırlanırken diğer yandan da sebze çapa sezonuna giriş yaptı. Ergani’de dikimi yapılan domates fideleri Nisan ayı itibariyle bir karış boy atmasının ardından üreticiler çapalama işlemlerine başladı.
DİYARBAKIR’DA ÇAPA SEZONU BAŞLADI
Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde Nisan ayı itibariyle bir karış boy atan domatesler için üreticiler kolları sıvadı. İlçeye çevre merkez ve evre ilçelerden işçiler de çapa için gitmeye başladı. Serin havaların yerini sıcaklara bıraktığı Diyarbakır ve bölgesinde tarlalarda çapa, sulama ve ürün toplama işi yapan tarım işçileri, sabahtan akşama kadar zorlu koşullar altında çalışıyor. Yaklaşık 20 gün ila bir ay arasında sürecek çapa sezonu da böylece başlamış oldu.
YEVMİYE 800 LİRADAN BAŞLIYOR
Diyarbakır’da da tarlalarda çapa, sulama ve ürün toplama işi yapan tarım işçileri, sabahtan akşama kadar güneşin kavurucu ışınlarına maruz kalıyor. Genç, yaşlı ve çocuk demeden sabah 07.00’den akşam 16.00’ye kadar çalışan işçilerin bu yılki yevmiyesi de 800 lira olarak belirtiliyor.