Diyarbakır’ın en meşhur lezzetlerinden biri olan tescilli ciğer kebabı, son dönemde yüksek fiyatlarla adından söz ettiriyor. Porsiyon fiyatı 400 liraya kadar ulaşırken, kentteki dar gelirli vatandaşlar için ciğer kebabı artık ulaşılması güç bir lezzet haline geldi.

Diyarbakır Yemek Ciğer

CİĞER KEBABININ PORSİYONU 400 LİRAYA ULAŞTI
Ciğer kebabı özellikle son dönemlerde gelen zamlarla adından yeniden söz ettiriyor. Diyarbakır'da Ciğer Kebabı porsiyon fiyatları 260 TL'den başlayıp 400 TL'ye kadar; dürüm fiyatı ise 120 liradan 180 liraya kadar çıkıyor.

Diyarbakır’a inen yolcular, havalimanındaki taksilerden dert yanıyor!
Diyarbakır’a inen yolcular, havalimanındaki taksilerden dert yanıyor!
İçeriği Görüntüle

Diyarbakır Sıcağında Ocakbaşında Ciğer 50 Derece De Olsa

BAYRAMDA TÜKETİM DÜŞTÜ: SEBEP FİYATLAR MI?
Kurban Bayramı’nda Diyarbakır’da ciddi bir turist yoğunluğu yaşanırken, kentin en sevilen tescilli ciğer kebabında ise tüketimde azalma yaşanması dikkatleri çekti. 9 günlük Ramazan Bayramı’nda 72 ton tüketilirken, Kurban Bayramı’nda 16 ton ciğer kebabı tüketildi. Bu düşüşün sebebi her ne kadar tatilin kısa ve havaların sıcak olmasına bağlansa da en büyük neden artan fiyatlar olarak görülüyor.

YOKSUL YEMEĞİYDİ, ARTIK LÜKS OLDU!
Diyarbakır için her zaman önemli bir lezzet olan ciğer kebabındaki fiyat artışı düşündürürken, artan fiyatlar nedeniyle adeta lüks haline geldi. Özellikle yerel halkın eskiden ‘fakir, fukara yemeği’ olarak adlandırdığı ciğer kebabı, artan fiyatlar nedeniyle herkesin kolayca tüketebileceği bir ürün olmaktan çıktı. Fahiş fiyatlar karşısında ise vatandaşın yetkililere tek bir talebi var: denetim…

Muhabir: Remziye ÇELİK