Yaz aylarında çocukların serinlemek için akın ettiği Yenişehir ilçesindeki Dağkapı kavşağında bulunan süs havuzu, sıfırın altına düşen sıcaklıklar nedeniyle tamamen dondu.
Diyarbakır'da önce eridi sonra taş kesti!
— Mücadele (@MucadeleGzt) January 16, 2026
Dağ Kapı Meydanı’ndaki süs havuzu içindeki kar suyu soğuk havanın etkisiyle dondu. pic.twitter.com/6PgK7UrSHZ
YAZIN SERİNLİK, KIŞIN BUZ PİSTİ
Kent merkezinin en işlek noktalarından biri olan Dağkapı kavşağında bulunan süs havuzu, bu kez fıskiyelerinden akan sularla değil, üzerini kaplayan kalın buz tabakasıyla dikkat çekiyor.
Bölgede birkaç gündür devam eden yoğun kar ve yağmur yağışının ardından gelen ayaz, suyun donmasına neden olurken, havuzun buz tutmuş hali, yoldan geçen vatandaşların da dikkatini çekiyor.

METEOROLOJİ UYARIYOR
Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgilere göre, Diyarbakır ve çevresinde dondurucu soğukların önümüzdeki günlerde de devam etmesi ve kar yağışlarının tekrardan gelmesi bekleniyor.
Özellikle gece saatlerinde oluşabilecek buzlanma ve don olaylarına karşı sürücülerin ve yayaların dikkatli olması gerektiği belirtildi.




