Diyarbakır’da yapılan yüzde 25’lik zamla ekmek fiyatları yükseldi. Buna göre, 420 gram pide ve lavaş ekmeği 25 lira, somun ekmek ise 12,50 lira oldu. Konuya ilişkin Mücadele Gazetesi’ne konuşan Fırıncılar Odası Başkanı M. Emin Güngör, maliyetlerdeki artışa dikkat çekti. Güngör, “Bir torba un 600 TL’den 1000 TL’ye, mayanın maliyeti ise 600 TL’den 1050 TL’ye yükseldi. Türkiye’nin birçok yerinde ekmek 20-30 TL arasında satılırken Diyarbakır’da 12,5-15 TL arasında fiyat biçildi. Bu haksızlıktır. Mal alımında serbest piyasa uygulanırken satışta bize dayatılan fiyatlar bizi kurtarmıyor. Diyarbakır’ın sıcaklarında eleman bulmakta sıkıntı yaşıyoruz. Son 8 ayda maliyet girdileri ciddi şekilde yükseldi, fırıncılar zor durumda kaldı” diye konuştu.

Hava Sıcaklığının 40 Dereceyi Bulduğu Elazığ’da Fırıncılar, Ateş Başında Ekmek Parası Için Çalışıyor.-1

“400 GRAM OLAN EKMEĞİ 420 GRAMA ÇIKARIP 25 TL YAPTIK”
Güngör, fırıncıların fedakârlık yaptığını, yılbaşına kadar idare etmek için ekmeğin gramajını artırıp fiyatı makul seviyede tuttuklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Fırıncı arkadaşlarımıza ‘Biz de feragat edelim, siz de feragat edin’ dedik. 400 gram olan ekmeği 420 grama çıkarıp 25 TL yaptık. Türkiye’de iki meslek grubu kaldı, fırıncılar ve ulaşım sektörü. Maalesef her iki sektör de kan ağlıyor.”

Diyarbakır’da yıkım kararı alınmıştı: O okul için yeni gelişme!
Diyarbakır’da yıkım kararı alınmıştı: O okul için yeni gelişme!
İçeriği Görüntüle

Diyarbakır Ekmek Fiyatları 8 Eylül 2025

Muhabir: Servet TURSUN