Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, haziran–ağustos aylarını kapsayan 3 aylık süreçte 3 bin 139 denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde gıda kodeksine aykırı ve son kullanma tarihi geçmiş 989 kilogram ürüne el konularak imha edildi. Halk sağlığını tehdit eden ürünleri raflarında bulunduran 56 işletmeye cezai işlem uygulanırken, 32 işletme hakkında da durum tespit tutanağı tutuldu.
EĞİTİMLE FARKINDALIK ARTIRILIYOR
Büyükşehir Belediyesi, yalnızca denetim yapmakla kalmayarak, iş yeri çalışanlarının bilinçlenmesine de önem veriyor. Bu kapsamda 8 bin 51 personele hijyen ve üretim süreçlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda eğitim verildi.
Büyükşehir Belediyesi halkın sağlığını korumak için denetim ve eğitim çalışmalarına düzenli olarak devam edeceği belirtildi.