MÜCADELE- Yüzde 21’i ormanlık alan olan Diyarbakır’da 2021’in sonuna kadar 247 bin 840, tüm Türkiye’de ise 252 milyon fidan dikerek “Geleceğe Nefes” olunacak. Bu yılki "Milli Ağaçlandırma Seferberliği" kapsamında en çok fidan dikimi, yaz aylarında orman alanları yanan Muğla ve Antalya'da gerçekleştirilecek. 

 

GELECEĞE NEFES KAMPANYASI İÇİN BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Tarım ve Orman Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü'nün başlattığı Geleceğe Nefes Fidan Dikme Kampanyası için başvurular, projeye özel olarak açılan gelecegenefes.com üzerinden Geleceğe Nefes kampanyasına katılan katılımcılara seçtiği 3 şehirden fidan sahiplenmesinin ardından sertifika verilecek.

 

“GELECEĞE NEFES” OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ NEDİR?

Cumhurbaşkanlığı kararı gereği, her yıl 11 Kasım, 'Milli Ağaçlandırma Günü' olarak kutlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, genelgede 11 Kasım'ı "Milli Ağaçlandırma Günü" olarak ilan ederek, şunları kaydetti: "Ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanlarımızı korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillerimiz için yurdumuzu daha sağlıklı ve yaşanabilir kılmak amacıyla; milletimizin de desteği ile her yıl 11 Kasım gününün 'Milli Ağaçlandırma Günü' olarak kutlanması uygun görülmüştür.

 

Yeşilin her tonuyla toprağa hayat, canlılara nefes olacak bu anlamlı çevre seferberliği kapsamında tertiplenecek etkinliklerin en iyi şekilde gerçekleştirilebilmesi için ihtiyaç duyulacak her türlü destek, yardım ve kolaylığın tüm kamu kurum ve kuruluşlarınca geciktirilmeksizin öncelikli olarak yerine getirilmesi hususunda bilgilerini ve gereğini rica ederim."

 

(Mücadele Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim