Diyarbakır’da binlerce kişinin merak ettiği konut kredisi hakkında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıklama yaptı. Yılmaz, açıklamalarında “Evlilik kredisi tüm Türkiye’de yaygınlaşacak. Hükümetten ilk evini alacaklara kredi desteği verilecek” dedi. Bu açıklamaların ardından binlerce insan düşük faizli konut kredisinin şartlarının neler olduğunu merak ediyor. 1.20 düşük faizli konut kredisi başvuruları ne zaman başlayacak?

Diyarbakır’da dev fuar! Turizm ve lezzet bir arada olacak Diyarbakır’da dev fuar! Turizm ve lezzet bir arada olacak

DİYARBAKIR’DA YARARLANACAK

Diyarbakır’da binlerce insanın merak ettiği konut kredisi hakkındaki açıklamalar da Cumhurbaşkanı Yardımcısından geldi. Yılmaz, ilk kez ev alacak olanlar için düşük faizli kredi desteği verileceğini duyurdu. Yılmaz açıklamalarında, “İkinci ve üçüncü ev alımında krediye erişimi ise zorlaştırdı Merkez Bankası’yla BDDK biliyorsunuz. İlk ev alımında kredi erişimini sağlıyoruz. Orada bir düzenleme yapacağız demiştik onu bu şekilde yapmış olduk” dedi.

Peki, konut kredisinden kimler yararlanmaya başlayacak?

Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ilk evini alacakların merak ettiği konuların başında ise kimlerin bu programdan yararlanacağı merak konusu olmuştu. İkinci evini alacaklar için sınırlama devreye girerken şimdilerde ise gözler yeni kampanyaya çevrildi. İlk evini alacaklara yapılması beklenen kampanya hakkında henüz detaylar açıklanmazken ilk konutunu almak isteyenler ise heyecan içerisinde bekliyorlar. (Haber Merkezi)

Editör: Mücadele Gazetesi