Çölyak hastalarının sağlıklı gıdaya erişimi için Kayapınar Belediyesi tarafından Fırat Mahallesi’nde 9 bin 400 metrekarelik alanda Glutensiz Yaşam Fırını ve park projesinde çalışmalar devam ediyor. Yaklaşık 2 bin 500 çölyak hastasının sağlıklı gıdaya erişiminin sağlanacağı projeye ilişkin açıklama yapan Kayapınar Belediyesi, çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu bildirdi.

Kayapınar Diyarbakır Glütensiz Fırın

PROJEDE GERİ SAYIM BAŞLADI
Diyarbakır’da bir ilk olacak projeye ilişkin, belediyeden yapılan açıklamada, parkta çalışmaların aralıksız devam edildiği bildirildi. Ekiplerin, fırının yer aldığı parka çim tohumları ekerek yeşillendirme ve peyzaj faaliyetlerini hızlandırdığı açıklanırken, Glutensiz Yaşam Fırınının ve parkın, çok kısa bir süre içinde halkın hizmetinde olacağı bildirildi.

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi Glütensiz Fırın-1

FIRINDA BİRÇOK ÜRÜN İMAL EDİLECEK
Glutensiz Yaşam Fırını’nda sağlıklı ürünlere ulaşabilmek için ekmek, poğaça, simit, kuru pasta, yaş pasta, pizza ve dondurma gibi birçok ürünün imal edileceği açıklanmıştı.

Diyarbakır’daki dondurucu soğuğun nedeni belli oldu: Bu ilçelere lapa lapa kar yağdı!
Diyarbakır’daki dondurucu soğuğun nedeni belli oldu: Bu ilçelere lapa lapa kar yağdı!
İçeriği Görüntüle

Kaynak: Haber Merkezi