Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinin Fatih Mahallesi’ndeki bir evde, hırsızlık suçundan tutuklanan bir kadınla ilgili ifadesini değiştirmesi için Muhammet Ş. ile Ramazan D.’ye akıl almaz işkenceler uygulayan 9 sanıktan 7’si çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı.
Haklarında, “Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, birden fazla kişi ile gece vakti birlikte yağma, eziyet etme” suçlarından Ağır Ceza Mahkemesine 30’ar yıl hapis istenen sanıklar birbirlerini suçladı.
İFADESİ ORTAYA ÇIKTI: 20 KİŞİ BANA İŞKENCE ETTİ
Sözcü'nün haberine göre, işkence mağduru Muhammet Ş. yaşadığı dehşeti şöyle anlattı:
-Cafe işleten N.Ş. ile Tiktok’ta tanıştık. Kısa süre kafesinde çalıştım. Sonra annesi Sibel ve kardeşi Nazar ile tanıştık. Nevcivan adlı kişi Nezihe ve arkadaşları tarafından gasp edildi. Evinden telefon ve giysi eşyaları çalındı, hesabından para aktarımı yapıldı. Nezihe bu olay sonrası tutuklandı.
-Beni de bu nedenle ifademi değiştirip suçu üstlenmem için alıkoydular. Nezihe’nin annesi Sibel, Nevcivan’a telefonda ‘Kızımın suçu yok onu uyuşturucuya düşürmüşler’ dedi ve Nevcivan’a şikâyetinden vazgeçmesi halinde 20 bin lira vereceğini söyledi.
-Telefonu kapattıktan sonra eve kadınlı erkekli 20 kişi geldi. Beni linç etmeye başladılar. Sibel Şaşmaz’ın talimatıyla önce her iki dizime çekiçle vurdular. Bıçak ile bacaklarımı kesmeye çalıştılar.
-Rakı şişesini kafama vurduktan sonra bu kez ellerindeki penselerle önce dilimi, sonra da ayak parmaklarımı çektiler. El ve ayaklarımı bağlayıp üzerime naylon damlattılar. Bu acıya dayanamadığım için bağırma sesi duyulmasın diye ağzıma çorap tıkadılar. Sibel de çekiçle dizlerime vuruyordu.
-Bu şekilde görüntülerimi çektiler. Hırsızlıktan tutuklanan Nezihe’nin kardeşi Nazar görüntülü olarak konuştuğu Şeyhmus adlı kişi de ‘Bu işkenceler sana az. Bekle ben gelince bak daha sana neler yapacağım’ dedi. Günlerce alıkonulduğum evde her türlü işkenceye maruz kaldım.
-Cüzdanımı, paramı ve kredi kartımı gasp ettiler. Sonra da içki ve uyuşturucu kullandıkları evin tüm temizliğini bana yaptırdılar.
-Ardından babamı ve halamı arayıp 15 bin lira karşılığında beni bırakacaklarını söylediler. Ailemin polise gitmesi halinde uygunsuz çekilen görüntülerimi sosyal medyada paylaşacakları tehdidinde bulundular.”
7 SANIĞA VAHŞETTEN CEZA YAĞDI
Mahkeme bu nedenle sanıklar B.Ç., M.N., N.F., R.G. ve S.Ş.’yı “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak, eziyet etmek, silahlı konutta birden fazla kişiyle geceleyin yağma” suçundan 33 yıl 8’er ay, N. Ş. 30 yıl 4 ay, H.G. 4 yıl hapisle cezalandırıldı. Sanık R.F. ile B.A. ise delil yetersizliğinden beraat etti.