Diyarbakır Büyükşehir’den Sur'a 73 milyon TL’lik yatırım!
Diyarbakır Büyükşehir’den Sur'a 73 milyon TL’lik yatırım!
İçeriği Görüntüle

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri özellikle yayaların ve engelli vatandaşların rahatça hareket etme hakkını ihlal eden kaldırım işgallerine karşı kararlı bir duruş sergiliyor.

VATANDAŞLARDAN GELEN ŞİKAYETLER DEĞERLENDİRİLİYOR

Zabıta ekipleri, hem rutin kontroller hem de vatandaşlardan gelen şikayetler doğrultusunda hareket ediyor. İşyerlerinin kaldırım ve yolları mal ve tezgahlarla işgal etmesi, seyyar satıcıların yayaların geçişini engellemesi ve araçların kaldırımlara park edilmesi gibi konularda yoğun denetimler yapılıyor.

Diyarbakır'da Kaldırım Işgali Bitiyor Artık Ceza Kesiliyor!-1

ÖNCE UYARI SONRA YAPTIRIM

Yapılan denetimlerde, önce işgali yapan kişi veya kurumlara sözlü ve yazılı uyarılarda bulunuluyor. Uyarılara rağmen işgali sürdürenlere ise cezai yaptırımlar uygulanıyor.

Öte yandan zabıta yetkilileri, bu çalışmaların amacının sadece ceza kesmek değil, aynı zamanda kentte düzeni sağlamak ve vatandaşların güvenli bir şekilde hareket edebileceği alanlar oluşturmak olduğunu belirtiyor.

Muhabir: Onurcan GÜLER